Set 'N Forget™ Programmerbar Slow Cooker 4,7 L (33956-SC) Rulla över bilden för att zooma in

Set 'N Forget® Programmerbar Slow Cooker 4,7 L

SKU:33956-SC

För dig som är upptagen hela dagen men vill ha en hemlagad middag på kvällen, är en Slow Cooker given. Och med Set 'N Forgett® Programmerbar Slow Cooker, tar vi in dagens teknik i matlagningen.

Set 'N Forget® Programmerbar Slow Cooker har tre val för enkel, automatisk tillagning: program, termometer och manuellt läge.

Ett exempel är programmet som gör att Set 'N Forget® Slow Cooker automatiskt håller sig varm när tillagningstiden är slut. Anslut termometer, ställ in önskad köttemperaturen och Set 'N Forget® Slow Cooker växlar automatiskt till att hålla värmen när temperaturen har uppnåtts.

För traditionell långsam matlagning, välj manuellt hög eller låg temperatur utan specifik tillagningstid.

Produktegenskaper
Bruksanvisning
  • Tre val för enkel, automatisk tillagning: program, termometer eller manuell
  • Termometerläget är perfekt för stora köttstycken eller för rätter som kräver viss temperatur
  • Aktuell temperaturen visas i Slow Cookerns kontrollpanel
  • Det löstagbara kokkärlet, 4,7 liter, är av stengods
  • Rejäla handtag gör att du lätt kan ta maten med dig

  Använda programläge

  Om du vill att maten ska vara klar när du kommer hem, använd PROGRAM-läge. Du ställer bara in den tid maten ska vara klar och väljer hög eller låg värmeinställning. Under tillagningen kommer den upplysta displayen på kontrollpanelen växla mellan värmefixering och återstående tid. När tillagningen är klar övergår Set & Forget® Programmerbar Slow Cooker automatiskt till varmhållning.

  Använda termometern

  Vissa livsmedel, särskilt stora köttstycken, tillagas bäst genom att mäta exakt temperatur. Välj önskad temperatur och Slow Cookern går automatiskt över till varmhållning när temperaturen har uppnåtts. Genom att använda tillagningsguiden för termometern (nedan) kan du uppskatta tillagningstiden:

  Tillagningsguide för termometer*

  GRILLAD MAT   TEMP.    INRE TEMP.   UPPSKATTAD TILLAGN.TID

  Kyckling bröst, benfri, 170 gr     190°C        77°C      20 - 30 minuter
  Hamburgare, 90 gram            180°C        63°C      15 - 20 minuter
  Fläskkotletter                      180°C        63°C      15 - 20 minuter

  * Gäller 5-liters modeller.

  Använda manuellt läge
  Om du väljer att inte använda termometer kan du helt enkelt välja mellan hög och låg värmeinställning för att laga din mat. När maten är klar stängs enheten av eller sätts på varmhållning.

   

  TIPS

  Om du är nybörjare inom SlowCooking, finns det några saker du bör veta om denna metod för matlagning. Först och främst, det är viktigt hur högt du fyller kokkärlet. För att förhindra överkokning bör krukan inte fyllas till mer än tre cm från kanten. Om du lagar soppor eller grytor, lämnas lite mer utrymme (5 cm) mellan så att maträtten tillåts sjuda. Undvik rent allmänt att lyfta på locket under tillagningen, det ökar tillagningstiden på grund av värmeförluster. TIll sist: om du vill spara matresterna, placera inte hela kokkärlet i kylskåpet utan dela upp resterna i mindre förpackningar.


  Tillaga kött
  En SlowCooker lämpar sig bra för hela köttstycken och du får ett mört kött som resultat. Obs: tina fryst kött och fågel innan de läggs i SlowCokern.

  Tillaga smårätter och dessert
  Huvudrätter och soppor och är inte de enda maträtter som lämpar sig för SlowCooking, de är också perfekta för att göra sidorätter och desserter, speciellt om ugnen är upptagen av annat. Kolla in våra recept på Hamilton Beachs receptsida där det finns en mängd recept som utvecklats och testats av de kulinariska experterna i Hamilton Beach Test Kitchen.

  Dina egna recept
  Du kan använda dina traditionella favoritrecept i SlowCooking, tänk bara på att:

  Vätskor avdunstar inte i en SlowCooker. Så om du tillagar ris, pasta, eller bönor, minska mängden vätska till hälften av det mängden som efterlystes i receptet.
  Färska grönsaker ger bäst resultat. Potatis, morötter, lök och vitlök borstas och skärs i enhetliga bitar och placeras sedan i botten av krukan. Konserverade och frysta grönsaker tar mindre tid att laga och kan lättare överkokas.
  Köttfärs bör brynas innan den läggs i grytan.
  Mejeriprodukter som ost, mjölk och gräddfil bör läggas till i den sista halvtimmen av tillagningen.
  Skaldjur som räkor, pilgrimsmusslor och fisk bör läggas till i de sista 15-30 minuterna av tillagningen.


  Diagram över tillagningstider
  Fyll SlowCookern minst 2/3 och använda det här diagrammet för att anpassa dina recept:

  Vanligt recept  S low Cooker HÖG värme   Slow Cooker LÅG värme

  30 min          1,5-2 timmar      3-4 timmar

  1-2 timmar    4-5 timmar         8-9 timmar

   

  UNDERHÅLL OCH RENGÖRING

  Låt SlowCookern svalna innan rengöring,  den torkas med en fuktig trasa. sänk inte ned SlowCookern eller dess elkontakt i vätska.
  Några SlowCookers har ventilationshål i locket; Set & Forget® Programmerbar Slow Cooker har ett hål för termometer. Om du inte sätter i termometern, lämna hålet öppet och försök inte att täppa till hushållspapper eller andra föremål.

   

 • Bruksanvisning
`

All the latest from Hamilton Beach® direct to your inbox!

Sign up for discounts, recipes, product info, and more!

Sign Up

You're all signed up! Thank you for your interest in Hamilton Beach Brands, Inc.

×